SL 30 – en svensktillverkad Saturator med hållbart tänk

Sedan 1989 har Industriunderhålls Saturator SL 30, en blandningsanläggning för saltlake, funnits på marknaden.  Bland kunderna hittar man tunga namn som Svevia, PEAB, Nordic Roadservice och Skanska.

SL 30 Saturatorn är den enda helt svensktillverkade blandningsanläggning för saltlake på marknaden och i ryggen har vi lång erfarenhet. Ann-Sofie Borglund, VD och försäljningsansvarig på Industriunderhåll berättar:

– Många av våra kunder uppskattar just faktumet att SL 30 är helt tillverkad i Sverige. Vi kan också erbjuda en väletablerad service och snabb support av våra erfarna medarbetare, vilket skapar trygghet hos våra kunder.

Just nu finns det cirka 170 anläggningar runtom i Sverige. Arbete pågår ständigt för att utveckla produkten för att på alla sätt möta framtida behov. I dagsläget finns ett uppgraderat digitalt styrsystem tillgängligt, istället för det gamla analoga. Ett omfattande arbete pågår för att digitalisera produkten ytterligare, där man bland annat tittar på funktioner så som app-styrning och information i realtid om aktiviteter, störningar och tankning på plats.

– Vi uppfann ordet hållbarhet innan det ens fanns. Just nu får vi in blandningsanläggningar från 90-talet för renovering, och efter att vi renoverat den för en fjärdedel av nypriset så är produkten värd 80% av nypriset. Det tycker vi är fantastiskt!

Om man är intresserad av att köpa en ny blandningsanläggning eller renovera sin nuvarande så bör man tänka på att se över den redan till våren, och inkomma med sin beställning innan 5 juni för att leveransen ska garanteras till 1 oktober då vi vanligtvis räknar med att vintersäsongen börjar.